Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Wandelen met je hond door de sneeuw

met de hond wandelen door de sneeuw

Uiteraard kan je gaan wandelen met je hond door de sneeuw, maar voor je dat doet sta je best stil bij een aantal bedenkingen.

Zo is het geen goed idee, hoe aanlokkelijk het ook lijkt, om je hond van de sneeuw te laten eten. Niet alleen kan het zijn lichaamtemperatuur sterk doen dalen, je weet ook nooit wat er net onder de (vers gevallen) sneeuw ligt. Vaak ligt daar een laag van sneeuwzout gemengd met ijs en sneeuw die erg ongezond is voor je hond.

Deze mengeling kan ook irritant zijn voor de kussentjes onder zijn poten en kan zelfs brandwonden veroorzaken. Daarom vermijd je best zoveel mogelijk de plaatsen waar gesmolten ijs ligt en reinig je altijd best zijn poten met wat warm water na een wandeling door sneeuw of ijs. Zijn de poten toch wat geïritteerd na een wandeling? Smeer er wat handzalf of uiercreme op.

Als laatste advies, sommige hondenrassen kunnen beter tegen koude dan andere. Een dikkere vacht wil niet altijd betekenen dat ze beter tegen de koude kunnen. Vertoont je hond dus tekenen dat hij niet tegen de koude kan, kleed hem zeker aan met een hondenjas voor de koude wintermaanden.